torsdag 14 oktober 2010

Åldersvarning eller trend????

att ta till vara på det naturen ger, att laga till en rätt med gris / nöt kött, köpt direkt från uppfödaren, att ta upp fisk från frysen som är egenfångad, lingon som man plockat själv, svamp som man torkat kärleksfullt o stoppat i burkar  med handskrivna etiketter, rödbetor som man kokat o själv gjort lagen till, grönsaker som man själv drivit upp och skördat, potatis som man gödslat o kupat och därefter tagit upp .... luktat på jorden, .....
Är det ett tecken på att man börjar bli gammal???? Eller är det en ny trend som kommer???
Kanske ALLA måste bli lite mer medvetna om vart maten kommer ifrån som man stoppar i munnen....
Kanske det är en lokal fråga att man ska se till o gynna odlare o uppfödare på sin ort, att se till att man får absolut bästa kvalitet på sin mat!!!
Ikväll har jag kokat äppelmos!!!, kokat rödbetor o lagt in o dessutom gjort en fläskfilépanna med kantareller...


Fläskfilepanna med kantareller...........






Vi är ju dessutom utrustade med världens finaste jordkällare, där de förvarade alla grönsaker förr, när skolan hade sitt eget kök
Tänker lite på förritiden, handlar ju lite om det.... ta till vara på vad naturen ger osv.
Min högsta önskan just nu är ju att man skulle införa en form av anhöriglön!!!
Att jag skulle kunna ta hand om mina barnbarn!!, min gamla mor, men att jag skulle från stat o kommun få lön för det. Att det skulle vara ett val man kunde göra, endera sätta sina nära o kära på ett bra hem, o fortsätta sina karriärer i livet med gott samvete, eller kunna ta hand om o sköta sina nära o kära o kunna ha det drägligt ändå.......Det skulle ju kunna genomföras ganska enkelt, om man omfördelar de statliga o kommunala pengarna.... dessutom skulle det ju höja livskvliteten för många!!! Om man nu skulle vilja lägga av sin karriär?? för att kunna sköta sina föräldrar, eller barnbarn.... skulle man kunna leva på det, eller om ens livspartner fick ett handikapp, så skulle man kunna ställa upp på heltid o ändå kunna leva drägligt detta vore en livsutopi..... för många och en vinst för samhället, men det fattar ju inte de som bestämmer!!!!!


Visst är min nyinköpta lykta fin!!!

2 kommentarer:

  1. Jag tror absolut det börjar bli en trend igen, man är och vill vara mer medveten om vad man stoppar i sig. Med allt nytt och konstgjort som kommer, t.ex. köttklister så är det kanske inte så konstigt att man vill ha lokalproducerat.

    Sen gör nog bara vetskapen om att man t.ex. fångat fisken själv eller köpt köttet ifrån en bonde i närheten att maten smakar mycket bättre. Livskvalité =) Drömmen vore väl om man kunde vara helt självförsörjande eller att allt finns i närområdet. Idka lite byteshandel som förr =)

    Ja, du är en riktig livsnjutare du maria, vet hur man tar till vara på livets goda :) Posta gärna mera goda recept så man får tips och inspiration :)

    SvaraRadera
  2. MMM va gott det ser ut!!!Visst är det härligt att fixa maten själv och helst ha egna produkter!!Matkällaren känns igen:)) det var där Emil satt dit en råttfälla :)) sedan med champange visst är det kanske lite vetskapen oxså att det är äkta;)) men jag älskar ju oxså mouserande det är ju dem man dricker oftast:))
    kram på dig!
    P.S tycker att jag har kommenterat detta inlägg förut...men man kanske börjar bli gammal...har kommenterat det i huvudet kanske;))

    SvaraRadera