tisdag 10 augusti 2010

Barndomsminnen

Regnat precis hela dagen fyfyfy :(, Hade ju bestämt att vi skulle åka o försöka hitta lite bär, så vi gav oss iväg någon gång mitt på dagen när det verkade bli uppehåll.
Åkte upp till Aspsjön, där vi alltid var när jag var barn, man får alltid en liten speciell känsla när man kommer dit, det är något trollskt, över den platsen.
Och det är alltid en massa minnen som kommer över en..... där tillbringade vi alla då menar jag ALLA helger och ledigheter från det man var nyfödd tills man var 15-16 år ( sommartid).
Det gick väl bra när man var barn och tyckte det var roligt att leka i skogen, men värre var det när man kom upp i 13-årsåldern, när man hade alla kompisar hemma, hur kul var det att åka ut i urskogen då...???
Så för det mesta satt man ute i båten och surade och tyckte synd om sig själv.....
Men om man tänker till nu när man är vuxen så vet man ju hur bra man hade det och man har dåligt samvete och tycker det är synd att man inte kunnat eller haft tid att ge sina egna barn den uppväxten, tiden mina föräldrar hade med oss, lugnet och det familjära när vi tillbringade somrarna där.
Tänk då... ingen TV, inga datorer, inte ens mobiltelefon.... vi bara va... fick hitta på det bästa av tiden utan alla dessa apparater som alla ungar ska ha nu för att sysselsätta sig.
Vi hittade iallafall inga bär och genomblöta vart vi :(

1 kommentar:

  1. Hej!
    vem kommer inte ihåg stugan i Aspsjön:)kom ihåg att man gick och gick och sedan åkte man båt och så var man framme.Surströmmingskivor med mamms och paps där ute" vi kastade kottar på din papps" han sa att det var anfall från rymden;)sedan var vi ju i Sunes stuga med våra ungar:) anden i glaset åså...minnen...
    ha det gott!!från din målarkludd till kusin :)

    SvaraRadera